cryotherapy-long-island-cryology

05 May CRYO TERAPIJA

Koža je najveći organ u ljudskom organizmu. Ona ima deset puta više receptora za hladnoću nego za toplotu i svako dejstvo ekstremne hladnoće na nju je dovodi u stanje stresa, u ovom slučaju pozitivnog. Hladnoća pokreće imuni sistem, aktivira metaboličke procese, poboljšava cirkulaciju i izaziva lučenje endorfina (hormona zadovoljstva).
Suština ove metode je jednostavna: čovek se na kratko vreme do vrata potapa u sloj kriogenog gasa (azota) koji je na temperaturi ne većoj od -130°S. Tokom tretmana koža pacijenta se hladi do -2°S, reakcija sistema za termoregulaciju na preterano hlađenje kože ima fizioterapeutski efekat. U komoru se pušta kriogeni gas, pri čemu se temperatura sa 20°S spušta na -160°S u roku od 15 sekundi posle čega se dostignuta temperatura održava skoro bez ikakvih variranja. Tokom tertmana pacijent na sebi ima samo donji veš, rukavice i vunene čarape. Prvi efekat kriosaune može se primetiti već 5-10 minuta posle tretmana, kada počinjete da osećate dobro raspoloženje, koje se javlja kao rezultat oslobađanja endorfina u krv. Ovaj tretman deluje na organizam najmanje 6 sati. Mnogo ljudi priča da su se posle tretmana dobro naspavali.
Posle 3-4 tretmana pacijent može da primeti fantastične rezultate: koža se podmlađuje, bol prolazi, pojavljuju se prvi znaci smanjenja telesne težine koji se pojačavaju kada pacijent kombinuje kriosaunu sa masažom i fitnesom. Za trajne rezultate preporučuje se 10-20 tretmana. Tretman nije toksičan i nije opasan za ljude, personal i okolinu. Zahvaljujući brojnim prednostima, odsustvu neželjenih efekata, kriosauna će u najskorije vreme postati popularnija od solarijuma.
Tags:
No Comments

Post A Comment